Gyömbérillatú muffin

nlc | 2006. November 27.
A muffin az utóbbi évek abszolút sztársütije, ebben, azt hiszem, megegyezhetünk. Exkluzív karácsonyi tippünk a gyömbéres muffin, a Nõk Lapja Konyhája adventi különszámából! Ennek senki nem fog tudni ellenállni, ezt garantáljuk!





Hozzávalók 6 személyre:



Elkészítés:


A körtéket megmossuk, a magházukat alulról eltávolítjuk, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nem kell meghámozni őket, és a szárukat is hagyjuk meg! Köréjük morzsolunk 3 dkg vajat, és közepesen meleg sütőben 20-30 percig sütjük. A csokoládé egyik felét vízgőzben megolvasztjuk, a másik felét kis darabokra tördeljük. A lisztet az élesztővel, a szódabikarbónával, a gyömbérrel, a kakaóval és a nádcukorral összekeverjük. Kis lángon megolvasztjuk a maradék vajat. Kislábasban összekeverjük a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat, hozzáöntjük az olvasztott csokoládét, majd az egészet a lisztes keverékbe dolgozzuk, de kissé maradjon szemcsés!
Végül hozzákeverjük a kis darabokra tördelt csokoládét. 6 muffinformát kétharmadig töltünk a keverékkel, a közepükbe 1-1 körtét helyezünk, majd közepesen meleg sütőben 20-30 percig sütjük. Vízgőzben meglangyosítjuk az akácmézet, és tálaláskor meglocsoljuk vele a muffinokat. (1 óra 10 perc)











Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!







A tartalomból:


Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával


Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!


Exit mobile version