Grillezett lazacfilé citromban pácolt radicchiosalátával

nlc | 2006. November 29.

• ½ kg filézett lazac (bőr nélkül)
• 2 löket olívaolaj
• 1 kicsi fej radicchiosaláta
• 1 db citrom leve
• ½ marék köménymag
• 3 löket balzsamecet
• fél pohár fehérbor
• só, bors

A legegyszerűbb és legfrankóbb lazacrecept a világon.

Elkészítés:

A lazacot mindkét oldalon meglocsoljuk olívaolajjal, gazdagon megsózzuk, borsozzuk. Egy grilledényt felmelegítünk. A salátát kettévágjuk, és a csumáját kivágjuk (nagyon keserű). Ezután vékony csíkokra vágjuk.
A balzsamecetet egy lábasban felmelegítjük, hozzáöntjük a bort és beleszórjuk a köménymagot. A salátát belerakjuk a balzsamecetes-fehérboros-köményes egyvelegbe, és lassú tűzön megpároljuk a salátát.
Amíg a saláta párolódik, dobjuk a lazacot a forró grillre, és süssük oldalanként 6-6 percig. Ennyi idő pont elég a salátának is.

Tálalásnál halmozzuk a salátát a tányérra, és mehet a lazac a tetejére. Bingó…


Zenei ajánlat: Lil Louis: French Kiss






Exit mobile version