Olasz halleves

nlc | 2006. November 29.

Hozzávalók:

• 1 kg filézett, keményebb húsú halacska ujjnyi darabokra vágva (tőkehalfilé, lazac, tengeri süllő)
• 1 zellerszár
• 1 vöröshagyma
• 1 sárgarépa
• 2 gerezd finomra vágott fokhagyma
• 2 marék finomra vágott friss fűszer (bazsalikom, oregánó, zsálya)
• 1 db 400 g-os daraboltparadicsom-konzerv
• 1 liter forró víz
• olívaolaj
• só, bors


Elkészítés:

A vöröshagymát, a zellert, a répát, a fokhagymát a lehető legapróbbra szeleteljük. Az olívaolajat forró lábasba öntjük, és megpároljuk rajta a zöldségeket. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet a paradicsomkonzerv. Amikor felforr, dobd bele az ujjnyi darabokra vágott halfilét, és öntsd föl a forró vízzel. Ekkor még mehetnek a friss fűszerek, és az egész levest gyöngyöztesd 20 percig.
Ennyi idő pont elég, hogy a hal elkészüljön.

Tálalásnál szedd a levest egy nagy tányérba, és fogyaszd egészséggel.


Zenei ajánlat: Jovanotti: Serenata Rap






Exit mobile version