Pisztrángpástétom

nlc | 2006. December 13.

Hozzávalók:

• 30 dkg pisztráng
• 25 dkg tejszínes krémsajt
• 3 evőkanál kapribogyó
• 10 dkg dióbél
• 3 dl tejszín
• egy csomag habfixáló
• 2 evőkanál konyak
• citrom, só, bors, vaj, olívaolaj


Elkészítés:

A pisztrángot tisztítsd meg, sózd, borsozd, majd kevés vajon, rövid idő alatt párold át mindkét oldalán. Ekkor tisztítsd meg a szálkáitól és húsát villával törd össze, majd keverd el a krémsajttal. A diót zúzd apróra, és 2-3 evőkanál kapribogyóval (a leve is) együtt keverd a krémsajtos-halas masszához. Fűszerezd sóval, borssal, konyakkal. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd keverd bele a habfixálót is. Személyenként egy-egy kisalakú kerámia vagy üveg szufléstálat bélelj ki folpakkal, öntsd bele a masszát, és tálalásig tárold a hűtőszekrényben. (Néhány óra pihentetés szükséges.) Tálaláskor borítsd egy tányérra, mellé pirítóst kínálj.

Exit mobile version