[másolat] – Rozmaringos sertésszelet almás, párolt vöröskáposztával

nlc | 2006. December 27.

Hozzávalók 4 főre:

Elkészítés:

A húsról eltávolítjuk az összes látható zsiradékot, a szeleteket vékonyra kiverjük és enyhén besózzuk. A fűszerekkel, a megtisztított, felszeletelt vöröshagymával és az olajjal elkészítjük a pácot. Ebben a pácban hűtőszekrénybe téve legalább 10 órán át érleljük a szeleteket. Utána mindkét oldalát lisztbe forgatva hirtelen átsütjük.
Az almás-káposzta hozzávalója: 1000 g vöröskáposzta, 200 g alma, 1 fej vöröshagyma, 4 ek. olívaolaj, csipet só, őrölt fehérbors, fahéj, gyömbérgyökér
A megtisztított, megmosott vöröskáposztát és az almát lereszeljük. A vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, rátéve a káposztát és az almát átpirítjuk. Ízesítjük gyömbérrel, őrölt fahéjjal, borssal és csipetnyi sóval. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt néhányszor megkeverve puhára pároljuk.

Tipp:
Ez az étel kifejezetten szívbarát, vagyis szívbetegeknek javasoljuk.

 

Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!


A tartalomból:

Ünnepi szárnyalás: Márton-napi lúdtól a karácsonyi kacsáig
Adventi sütik Lajos Maritól
Töltött tekercsek: húsos, piskótás, tojásos
8 hagyma hagymával

Mellékletben: Ajándékötletek Stahl Judit legújabb könyvéből!

Exit mobile version