Fűszeres bárány

nlc | 2008. November 24.
Burgonyapürével és fűszeres párolt hagymával

Hozzávalók:                                       


A páchoz:

A burgonyapüréhez:


A fűszeres párolt hagymához:

Fűszerkeverék:
egyenlő arányban összekevert fűszerekből: csilipor, fokhagyma, őrölt koriander, őrölt köménymag

Elkészítés:

Egy tálban keverd össze az olajat a fűszerkeverékkel, az összepréselt fokhagymával és a citrom levével. A báránydarabokat jó alaposan forgasd meg ebben szószban, és egy estén át érleld a hűtőszekrényben.
Másnap a húst tedd át egy cserép- vagy jénai tálba, locsold meg a szósszal, és fedd le.
Forró sütőben süsd készre. A sütési idő a hús vastagságától függ, nagyjából 60 perc.
Jól illik hozzá a burgonyapüré, a fűszeres párolt hagyma és a zöldsaláta.
A fűszeres hagymához az olaj és a vaj keverékén dinszteld meg a csíkokra vágott hagymát. Szórd meg kevés fahéjjal és a fűszerkeverékkel, ha szükséges, egy csipetnyi sóval.
Tálaláskor locsold meg vele a burgonyapürét.

Exit mobile version