Gesztenyével töltött pulyka

nlc | 2008. November 24.
A gyönyörűen megterített ünnepi asztal közepén illatozik a minden földi jóval tűzdelt, vagy töltött ropogós pulyka. Ahogy a filmeken! Egészben, vagy göngyölve, mindenképpen kitűnő választás!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Kérjük meg a hentest, hogy vegye ki a pulyka mellcsontját, és a májat is tisztíttassuk ki! A gesztenyéket a szokásos módon megsütjük, majd meghámozzuk. Közben a kolbász héját lehúzzuk, felkarikázzuk. A májat kis darabokra vágjuk, és 2 dkg vajban megpirítjuk. A zsömlét a tejbe áztatjuk, majd összekeverjük az áttört gesztenyével, a kolbászkarikákkal, a tojásokkal, a borral, sóval, borssal, végül a májat is hozzáadjuk. A keveréket jól eldolgozzuk, és pulyka hasüregét háromnegyedig megtöltjük vele, majd bevarrjuk a nyakán a bőrt. Kívülről sóval meghintjük, tepsibe tesszük, aláöntjük az olajat, 1 pohár vizet és a maradék vajat, és alufóliával lefedjük. Mérsékelten meleg sütőben kb. egy órát sütjük, majd levesszük a fóliát, és aranybarnára pirítjuk, közben folyamatosan locsolgatjuk a levével. Amikor kész, kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, majd szeletelve tálaljuk

Idő: 1 óra 30 perc

Tipp
Ha úgy tetszik, köretként adhatunk hozzá karamellizált gesztenyét. Gesztenye és kolbász helyett használhatunk diót is.

Karamellizált gesztenye

Hozzávalók 4 személyre:

Idő: 50 perc

 


Már kapható a Nők Lapja Konyha téli száma!

A tartalomból:

Karácsonyi menüsorok gazdagon és gazdaságosan
Forró kávék&Jeges koktélok

Tésztában sültek: halak, húsok, zöldségek díszes csomagolásban

Lajos Mari fekete-erdei tortája
Tamás tippje: készítsünk marcipánból bonbonokat!

Exit mobile version