Kacsamell camparis narancsmártással és burgonyafánkkal

nlc | 2008. November 24.
Ha a karácsonyt még meghittebbé szeretnénk tenni, varázsoljunk egy igazi különlegességet az asztalra. A pikáns kacsamell, a méz és a narancs ünnepi illata biztosan elkápráztatja családtagjainkat.

Hozzávalók 4 személyre:
2 dl campari
4 dl friss narancslé
1-2 ek. méz

2 ek. keményítő
2 kacsamell
1 dl tejszín
őrölt bors

Elkészítés:

A camparit, a narancslevet, a mézet és 1 csipet sót lábasban összeforraljuk. 5-6 percig lassan főzzük, kevés hideg vízben elkevert keményítővel besűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd 1-2 percig forraljuk. Ezután a kacsamellek bőrös felét keresztirányban bevagdossuk, besózzuk, a húsos felét pedig kevés borssal megszórjuk. Majd bőrös felükkel lefelé egy serpenyőben elősütjük. 160 °C-ra előmelegített sütőben, most már a bőrös oldalukkal felfelé, kb. 12-14 percig sütjük. (A kacsamellet soha nem szabad sütés előtt felszeletelni, mert akkor kiszárad. Mindig egészben süssük, így marad omlós és szaftos a húsa!)

Tálalásnál a megsült kacsamelleket még forrón vékonyan felszeleteljük, és a mártásból gazdagon aláöntve burgonyafánkkal vagy burgonyakrokettel kínáljuk.

Idő: 1 óra 40 perc

Exit mobile version