Narancsos kacsamell

nlc | 2008. November 24.
A kacsa markáns ízéhez igazán jól passzol az üdítő narancs. Remek fogása lehet az ünnepi menünek, de borús hétköznapokon is bátran elővehetjük ezt a receptet.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kacsamelleket dörzsöld át a sóval és a borssal. A narancsok levét facsard ki, két narancs héját hámozd le vékonyan, és tedd félre.
Egy serpenyőben a bőrös oldalával lefelé fektesd le a kacsamelleket, és kezdd el sütni. A hús sütés alatt zsírt ereszt, ezt folyamatosan kanalazd ki. Majd forgasd meg, hogy mindkét oldalán átsüljön. Amikor a hús átsült, öntsd hozzá a szójaszószt, és egy rövid ideig, a szósszal locsolgatva főzd tovább benne. Amikor már forr a szósz, vedd ki a húst, és vágd nagyobb darabokra.
Közben egy másik serpenyőbe öntsd bele a narancslevet, a narancsok héját, a bort, a húsleveslét, a mézet, és forrald össze. Ekkor tedd bele a sült kacsamelleket, szórd rá a fahéjat, és melegítsd át a szószban.
Köretnek fűszeres tepsis burgonya vagy mazsolás-currys rizs ajánlott.

Exit mobile version