Pikáns rakott hal

nlc | 2008. November 24.

Hozzávalók:

tengerihal-filé (személyenként 2 db)
réteslap (személyenként 2 vékony lap)
2-3 citrom
20 dkg pisztácia
20 dkg vaj
5 dkg rumba áztatott mazsola
1 db tojás
szárított menta
liszt
1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

A halakat fűszerezd sóval, őrölt borssal, és locsolj rájuk néhány csepp citromlevet. A pisztáciát (mogyoróval vagy dióval is helyettesíthető) őröld meg. A réteslapot nyisd ki, a közepére helyezd az egyik halfilét, szórd meg darált pisztáciával, kevés mazsolával, mentával, fedd be néhány vékonyra felkarikázott citromszelettel, morzsolj rá egy kevés vajat, és fedd be a másik halfilével. Morzsolj itt is el egy kevés vajat, és csomagold be a réteslapba. Az így készült halas batyut rövid ideig (kb. 15 percig ), alacsony hőfokon süsd meg.

Tálaláskor a következő mártással locsold meg: Olvaszd meg a maradék vajat, szórj rá egy-két evőkanál lisztet, és öntsd hozzá a tejszínt. Csöpögtesd hozzá egy fél citrom levét, sűrítsd össze egy egész tojással és fűszerezd bőségesen mentával.

Exit mobile version