Hozzávalók 8 személyre:
• 3 gerezd fokhagyma,
• 2 lilahagyma,
• 4 ág kakukkfű,
• 17 dkg vaj,
• egy kb. 2 kg-os báránycomb,
• só,
• őrölt bors,
• 60 dkg burgonya,
• 50 dkg zöldbab.
Elkészítés:
A combot bedörzsöljük a meghámozott és vékony szeletekre vágott fokhagymával. A lilahagymát 10 dkg megolvasztott vajban megpároljuk, a lemorzsolt kakukkfűvel ízesítjük. Hozzátesszük a combot, és nagy lángon elősütjük, minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-os sütőbe tesszük körülbelül 1 órára. Időnként megfordítjuk, és saját levével meglocsoljuk.
Közben meghámozzuk a burgonyát, és nagyobb kockákra vágjuk. Levágjuk a zöldbab végeit, és a zöldségeket külön-külön, bő sós vízben megfőzzük. A krumplit nem főzzük túl puhára, lecsöpögtetjük, és serpenyőben, a maradék vajban megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, megborsozzuk, és néhány pillanatig hagyjuk összeérni az ízeket.
A combot és a zöldségeket is azonnal, jó melegen tálaljuk.