Sült báránycomb

nlc | 2008. November 24.

Hozzávalók 8 személyre:

     3 gerezd fokhagyma,
     2 lilahagyma,
     4 ág kakukkfű,
     17 dkg vaj,
     egy kb. 2 kg-os báránycomb,
     só,
     őrölt bors,
     60 dkg burgonya,
     50 dkg zöldbab.

Elkészítés:

A combot bedörzsöljük a meghámozott és vékony szeletekre vágott fokhagymával. A lilahagymát 10 dkg megolvasztott vajban megpároljuk, a lemorzsolt kakukkfűvel ízesítjük. Hozzátesszük a combot, és nagy lángon elősütjük, minden oldalát megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és 180 °C-os sütőbe tesszük körülbelül 1 órára. Időnként megfordítjuk, és saját levével meglocsoljuk.

Közben meghámozzuk a burgonyát, és nagyobb kockákra vágjuk. Levágjuk a zöldbab végeit, és a zöldségeket külön-külön, bő sós vízben megfőzzük. A krumplit nem főzzük túl puhára, lecsöpögtetjük, és serpenyőben, a maradék vajban megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldbabot, megborsozzuk, és néhány pillanatig hagyjuk összeérni az ízeket.

A combot és a zöldségeket is azonnal, jó melegen tálaljuk.

Exit mobile version