Szárnyaskoktél

nlc | 2008. November 24.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel kisebb kockákra, majd olajon pirítsd fehéredésig. Fűszerezd sóval, Cayenne-borssal, majoránnával. Amikor jól átsült, tedd félre hűlni.
A tejfölt keverd össze a majonézzel, a ketchuppal. Add hozzá a durvára darabolt diót, az almaecetet és a reszelt gyömbért. Legvégül keverd bele a sült húst.
A zöldsalátával tölts meg egy kelyhet félig, majd halmozd rá a majonézes-húsos salátakoktélt. Kínáld pirítóssal.

Gyerektálba (totyogósoknak, 1 év körül): ebben a korban már szívesen ropogtatják a pirítós kenyeret, esetleg vékonyan vajjal megkenve, mellé egy kevés reszelt sajt vagy sajtszelet.
Gyerektálba (ovisoknak): ha nincs tejallergiája, akkor már ehet ebből a salátából.

 Bevásárlólista:
  • 40 dkg csirkemellfilé (hentes   vagy a nagyobb élelmiszerüzletek)
  • 1 csomag salátamix
  • 1 doboz (200 g) tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • 1 doboz ketchup
  • 5 dkg dióbél
  • almaecet
  • 1 kisebb darab friss gyömbér
  • majoránna
  • Cayenne-bors
Exit mobile version