Tengerihal-filé bormártással

nlc | 2008. November 24.

Hozzávalók:

4 szelet tengerihal-filé
1 fürt nagy szemű fehér szőlő
1,5 dl fehérbor
1 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
só, bors, liszt
5 dkg margarin

Elkészítés:

A szőlőszemeket mosd meg és vágd félbe, a halfilét szintén mosd meg és vágd fel nagyobb darabokra, majd fűszerezd sóval, borssal. A vöröshagymát aprítsd fel és kevés vajon párold át, majd add hozzá a haldarabkákat, és rövid ideig alacsony hőfokon párold – míg a hal átsül. Ekkor a haldarabkákat egy szűrőlapáttal emeld ki (óvatosan, mert könnyen szétmállik), és tartsd melegen.
A visszamaradt vajas lét szórd meg egy kiskanál liszttel, öntsd fel a borral és a tejszínnel, és kevergesd addig, amíg besűrűsödik. Legvégül add hozzá a szőlőszemeket, és melegítsd át.
Párolt rizzsel, hajdinával tálalhatod.

Exit mobile version