Illatos gyümölcskenyér

nlc | 2008. November 27.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Aprítsuk fel a szárított gyümölcsöket, áztassuk rumba vagy narancslébe, tejbe, ha gyerekeknek készítjük. Turmixoljuk össze a 12,5 dkg vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojássárgákat, 5 dkg lisztet, a citrom- és a narancshéjat, a felaprított grillázst, a kandírozott narancshéjat, egy teáskanál fahéjat, egy csipet szerecsendiót és szegfűszeget, a mandulát és a lisztbe forgatott gyümölcsöket.
A kemény habbá vert tojásfehérjébe keverjük bele az élesztővel kevert lisztet, majd adjuk a tésztához.
Öntsük egy 1,5 l-es, sütőpapírral bélelt szögletes formába, és süssük 180 °C-on 50-55 percig, majd langyosan tálaljuk.

Exit mobile version