Ribizlis csokitorta

nlc | 2008. November 27.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Forraljuk egy percig a tejet a tejszínnel, majd olvasszuk fel benne a csokit. Tegyük hűtőbe a krémet legalább 6 órára. Dolgozzuk össze a lisztet 12,5 dkg vajjal, a cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal, majd tegyük hűtőbe egy órára.
Nyújtsuk vékonyra a tésztát, béleljünk ki vele egy 24 cm-es kivajazott tortaformát. Szurkáljuk meg az alját, borítsuk be sütőpapírral, és szórjunk rá szárazbabot. Süssük 180 °C-on 25-30 percig. Hagyjuk kihűlni, majd töltsük meg a habosra kevert krémmel, díszítsük ribizlivel és porcukorral.


Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

 

Exit mobile version