Ünnepi margarétatorta

nlc | 2008. November 27.

Hozzávalók:

A töltelékhez:

A díszítéshez:

Elkészítés:

Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, a vaníliás cukrot, az élesztőt és a tejet. Verjük kemény habbá a fehérjéket, és keverjük a krémhez a citromlével együtt.
Öntsük a masszát egy 22 cm-es kivajazott tortaformába, süssük 180 °C-on 45-50 percig, majd hagyjuk a sütőben még 5 percig. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Olvasszuk meg a lekvárt 2 evőkanál likőrrel, és keverjük össze a narancs levét is 2 evőkanál likőrrel. Locsoljuk meg a piskótalapokat a narancslével, majd töltsük meg a lekvárral. Szórjuk meg porcukorral, majd díszítsük a felolvasztott csokiba félig mártott gyümölcsökkel.


Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Exit mobile version