4+1 ünnepi torta saját kezűleg

nlc | 2008. November 27.
Az ünnepi menü megkoronázása lehet egy igazán ínycsiklandó és szemkápráztató torta is. Néhány apró trükk és ötlet, egy kis hab ide meg oda, és kész is egy gyönyörű torta! Íme 5 tipp!

Kakaós piskótacsillag

Fehér marcipáncsillagok, lágy piskóta, ínycsiklandó gesztenyekrém…
Ha nincs csillag alakú szaggatónk, készítsünk sablonokat kartonpapírból, ezeket vágjuk körbe éles késsel.

Hozzávalók:

  a piskótához:

   a díszítéshez:

Elkészítés:

A piskótához keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjunk hozzá 15 dkg lisztet, 2,5 dkg olvasztott vajat és vaníliás cukrot. Verjük kemény habbá a fehérjét, dolgozzuk a masszához, és öntsük egy kivajazott-kilisztezett csillag alakú formába.
Süssük 180 °C-on 35 percig, majd hagyjuk a kikapcsolt sütőben még 5 percig. Amikor kihűlt, vágjuk két lapra.
A krémhez olvasszuk meg a cukrot 3 evőkanál víz és 4 evőkanál rum keverékében, és locsoljuk meg vele a piskótát. Keverjük össze a gesztenyepürét a vajjal, egy evőkanál rummal és a kakaóval. 10 percre tegyük fagyasztóba, majd kenjük a piskótára. Szórjuk meg kakaóval, díszítsük a marcipánból kivágott csillagokkal.


Már kapható a Fakanál Recepttár aktuális száma!

A tartalomból:

A legfinomabb karácsonyi menüsorok
130 ünnepi recept+ötlet
Apró ajándékok a konyhából
Szilveszteri falatkák, koktélok
Téli tészták
Könnyű, téli vacsorák

Exit mobile version