Brindzás stangli

Mirelle | 2008. December 08.
Jó, ha az embernek van a tarsolyában 4-5 olyan sós süti-recept, amelyet könnyedén elkészíthet egy nagyobb családi vacsorához, egy délutáni beszélgetés mellé, egy felszaladó barátnő kávéját kiegészítendő, vagy csak azért, hogy egy kicsit felvágjon a szomszédok előtt a lakásból kúszó ellenállhatatlan illatokkal.

Hozzávalók:

2 dkg friss élesztő
50 dkg finomliszt
25 dkg brindza
20 dkg vaj

frissen őrölt bors
pirospaprika

 

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatom. Amikor feljött, akkor alaposan összedolgozom a többi hozzávalóval, és meleg helyre teszem, hogy szépen meg tudjon kelni. Mikor kész a tésztám, ujjnyira nyújtom, derelyevágóval csíkokra metélem, zsírpapíros tepsire fektetem, tojássárgájával megkenem, majd 190 fokon szépen megsütöm.
Mivel paprikás a tészta, így kissé macerás az első ránézésre megállapítás, de a tészták fenekének vizsgálata és egy-két darab kényszerű próbaevése mindig meghozza a kívánt eredményt.

Exit mobile version