Receptek: |
• Lekváros tekercs » • Kókuszos tekercs » • Puncstekercs » |
1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral
Használjunk sekély hússütő tepsit vagy 30×40 cm-es süteményestepsit. Kenjük meg a papírt.
2. Vágjuk be a sarkokat
Vágjuk be a papír sarkait, és hajtsuk fel a széleket, hogy alacsony szegélyt képezzen.
3. Verjük fel erősen
A tojásokat és a cukrot addig verjük, míg igazán könnyű és sűrű masszát kapunk. Így lesz belőle könnyű, levegős sütemény. Felverhetjük kézzel is, de elektromos mixerrel alaposabb munkát végezhetünk.
4. Könnyedén távolítsuk el a papírt
Ha a sütemény ragad, kenjük meg a papírt hideg vízzel, hogy könnyebb legyen eltávolítani.
5. Semmi repedés
A süteménytésztát még melegen göngyöljük fel, ha lekvárral vagy gyümölcspürével töltjük meg. Hagyjuk a süteményt kihűlni, mielőtt megtöltenénk, ha vajas vagy tejszínes krémmel töltjük meg.
6. Vastag vagy vékony
Tipp: |
• Adventi finomságok » • Advent.lap.hu » • Karácsonyi sütemények.lap.hu» • Karácsony.lap.hu» |
Ha hosszú és vékony tekercset szeretnénk, a hosszanti oldalon kezdjük a tekercselést, a papírt használjuk szamárvezetőként. Ha nagyobb, szebb szeleteket szeretnénk, a rövid oldalról göngyöljük.
Ellenállhatatlan édességek Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. 1999 Ft, Alexandra Kiadó |