Almás-csokis-fahéjas muffin

nlc | 2009. November 24.
Az ünnepek sietségében a hagyományos sütemények mellett jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, különlegesebb csemege is. Íme pár illatos adventi muffinrecept, és néhány jó tanács a sütéshez!

Hozzávalók:

35 dkg alma
25 dkg liszt
3 csapott teáskanál sütőpor
1 csipet só
7,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
15 dkg joghurt
2 tojás
0,75 dl tej
3 evőkanál olaj
5 dkg csokoládé

Elkészítés:

Az almákat hámozzuk meg, és vágjuk apró darabokra. A csokit olvasszuk fel a tejben. A lisztet szitáljuk át, és keverjük bele a sütőport, a fahéjat és a sót. Dobjuk bele az almadarabokat is. A joghurtot, a tojásokat, a cukrot, a csokis tejet és az olajat keverjük össze, majd adjuk az almás liszthez. Nem kell túl sokáig kevergetni, ha minden jól átnedvesedett, abbahagyhatjuk.
Töltsük meg a formát a tésztával, és 170-180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.

 

Exit mobile version