Fűszeres forralt bor

nlc | 2009. November 24.
Teljesen átfagyva érkeztünk haza a téli zimankóban? Irány a konyha – gőzölgő italcsodákkal pillanatok alatt melegséget varázsolhatunk a hideg téli napokba. Még csak méregdrága masinákra sincs szükségünk. Elég egy kis fantázia és néhány alapanyag.

Hozzávalók:

1 liter fehér- vagy vörösbor
10-12 szem kockacukor
csipetnyi szegfűszeg
4-5 rúd fahéj
1 citrom reszelt héja
dió, mazsola

Elkészítés:

Dobjunk mindent egy lábosba, melegítsük fel max. 50 fokra (forralni tilos, mert az alkohol elillan) majd hagyjuk állni egy darabig, hadd barátkozzanak össze az ízek. Nem szükséges leszűrnünk. Sőt! Dobáljunk diót és mazsolát a poharak aljára – nem fogjuk megbánni.

 Tipp: fehérbor esetén narancslével, vörösbor esetén citrommal ízesíthetünk.

Exit mobile version