Hozzávalók:
• 10 dkg vaj
• 8 dkg méz
• 2 tojás
• 10 dkg liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• egy késhegynyi só
• 10 dkg zabpehely
• 8 dkg dió
• 1,25 dl tej
• 15 dkg mazsola
• 1 teáskanál fahéj
• egy késhegynyi ánizs
Elkészítés:
A mézet a vajjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a darált diót és a sót hozzákeverjük a vajas masszához. Először csak a tej felét keverjük hozzá, nehogy túl híg legyen a tészta. Tegyük bele a mazsolát is, végül ízesítsük a fahéjjal és az ánizzsal. Adagoljuk a formába, és 200 fokon 30-35 percet süssük.
Tipp: Igazán ünnepiek lesznek a tortácskák, ha olvasztott csokival bevonjuk őket, a tetejükre pedig egy fél diót illesztünk. |