Hozzávalók:
- 30 dkg pisztráng
- 25 dkg tejszínes krémsajt
- 3 evőkanál kapribogyó
- 10 dkg dióbél
- 3 dl tejszín
- egy csomag habfixáló
- 2 evőkanál konyak
- citrom, só, bors, vaj, olívaolaj
Elkészítés:
A pisztrángot tisztítsd meg, sózd, borsozd, majd kevés vajon, rövid idő alatt párold át mindkét oldalán. Ekkor tisztítsd meg a szálkáitól és húsát villával törd össze, majd keverd el a krémsajttal. A diót zúzd apróra, és 2-3 evőkanál kapribogyóval (a leve is) együtt keverd a krémsajtos-halas masszához. Fűszerezd sóval, borssal, konyakkal. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd keverd bele a habfixálót is. Személyenként egy-egy kisalakú kerámia vagy üveg szufléstálat bélelj ki folpakkal, öntsd bele a masszát, és tálalásig tárold a hűtőszekrényben. (Néhány óra pihentetés szükséges.) Tálaláskor borítsd egy tányérra, mellé pirítóst kínálj.