Az igazi zserbó

Mirelle | 2009. November 26.

Hozzávalók:

Tészta:
6 dkg cukor
20 dkg vaj
40 dkg finomliszt
1 tojás
3 tojássárgája
2 dkg élesztő

Töltelék:
házi baracklekvár
18 dkg porcukor
25 dkg dió
15 dkg mazsola

Máz:
15 dkg cukor
6 dkg étcsokoládé
diónyi vaj

Elkészítés:

A tésztát összegyúrom, négy részre osztom. Kinyújtom az első tésztámat, és egy közepes tepsibe fektetem. Megkenem baracklekvárral, majd meghintem a cukros darált dióval és a mazsolával. Kinyújtom a következő tésztagombócomat, ezt ráfektetem a diórétegre, lekvárral kenem, dióval és mazsolával szórom. Újabb tésztáért nyúlok, nyújtom, kenem, szórom. Majd kinyújtom az utolsó tésztát, elhelyezem, villával megszurkálom, és a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nagyjából 50 perc alatt készre sütöm.

A mázhoz a cukrot összefőzöm a csokoládéval, és annyi vízzel, amennyit felvesz, és sűrűre főzöm. A tűzről levéve beleteszem a vajat, folyamatos kevergetés mellett, majd a már kihűlt tésztámra öntöm, és egyenletesen elosztom. Amint megdermedt a csokoládé, már szeletelem is.

Exit mobile version