Karácsonyi pöspökkenyér

Mirelle | 2009. November 27.

Hozzávalók:

5 tojás
20 dkg rétesliszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg finom cukor
1 dkg sütőpor
10 dkg vaj
1 dl víz
0,3 dl rum
10 dkg étcsokoládé (70%)
10 dkg mazsola
10 dkg dió

Elkészítés:

A tojást a vajjal és a cukorral habosra keverem. A tésztához adom a vizet és a rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal összedolgozom a tésztát. Összevágom a diót, a csokoládét, és a mazsolával egyetemben megforgatom egy kis réteslisztben. Ezeket is a tésztához adom. Végezetül kemény habbá verem a fehérjéket, és ezt is összeforgatom a többi hozzávalóval.

190 fokra előmelegítem a sütőt. Ha fém őzgerincben vagy kuglófformában sütöm, akkor alaposan kivajazom a formát, rétesliszttel beszórom, és ebbe öntöm a tésztát. De amennyiben lehetőségem van rá: szerzek egy-két szilikonformát, amelyet nem kell kikenni, és gyönyörű fényes felületű süti születik belőle.

Exit mobile version