Könnyen elkészíthető olasz különlegesség: Mandulás cantucci

nlc | 2009. December 08.
Igazi mártogatós sütemény. Nemcsak kávéba, hanem kakaóba, likőrbe is áztatható, sokáig elálló olasz különlegesség.

Hozzávalók:

• 50 dkg finomliszt
• 3 tojás
• 15 dkg cukor
• 12 dkg vaj
• 1 tk. sütőpor
• 1 citrom héja
• 1 bő marék mandula

A sütőporos lisztet összedolgozom a vajjal. A tojást jó néhány perc munkával habosra verem a cukorral. Belereszelem a citrom héját. Az egészet alaposan összedolgozom. A héjas mandulát egy szakácskéssel kicsit megvagdosom, és a tésztámhoz gyúrom. Előkészítek egy sütőpapíros tepsit. A tésztámból egy nagy hengert gyúrok, amelyet úgy hét-nyolc darabra vágok. A darabokat szép, téglára emlékeztető darabokra formázom.
A tésztákat a sütőpapíros tepsire fektetem, és 10 percre beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe. Amikor már kicsit kezd színesedni, akkor kiszedem, szeletekre vágom, és még 5-6 percre visszateszem sülni.
Frissen magában és borral is finom. Később – ha marad, és egy jól záródó fémdoboz vendégszeretetét élvezi – már érdemes valamilyen folyadék mellé, mártogatósnak kínálni.

Exit mobile version