Ünnepi sült: Gyümölcsös pulyka egészben

nlc | 2009. December 17.

Hozzávalók:

3 kg-os pulyka
8 alma
20 dkg aszalt szilva
5 dl fehérbor
20 dkg szeletelt szalonna
1 fej vöröshagyma
4 szelet kenyér
6 dkg reszelt sajt
2 tojás
3 rozmaringág
1 szál zsálya
2 babérlevél
1 gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
só, bors

A szilvát és az alma felét meg a babérleveleket áztassuk borba egy órára. Csöpögtessük le, és keverjük össze a tojásokkal, a sajttal, a kenyérrel, a hagymával és a fűszerekkel. Tisztítsuk meg a pulykát, sózzuk, borsozzuk belülről, töltsük meg, és varrjuk össze. Sózzuk meg kívül is, tegyük tepsibe a maradék fűszernövényekkel, és 180 fokon süssük 2,5 óráig, a borral locsolgatva. Takarjuk be a szalonnával, és süssük tovább 190 fokon 30 percig. Pirítsuk meg a maradék almát a vajban a fokhagymával, és tálaljuk a pulyka mellé köretnek.

Exit mobile version