Karácsonyi fűszeres-csokis muffin

nlc | 2010. November 23.
Az ünnepek sietségében a hagyományos sütemények mellett jól jöhet néhány gyorsan elkészíthető, különlegesebb csemege is.

Hozzávalók:

10 dkg vaj
8 dkg méz
2 tojás
10 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
egy késhegynyi só
10 dkg zabpehely
8 dkg dió
1,25 dl tej
15 dkg mazsola
1 teáskanál fahéj
egy késhegynyi ánizs

 

Elkészítés:

A mézet a vajjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a darált diót és a sót hozzákeverjük a vajas masszához. Először csak a tej felét keverjük hozzá, nehogy túl híg legyen a tészta. Tegyük bele a mazsolát is, végül ízesítsük a fahéjjal és az ánizzsal. Adagoljuk a formába, és 200 fokon 30-35 percig süssük.

Tipp: Igazán ünnepiek lesznek a tortácskák, ha olvasztott csokival bevonjuk őket, a tetejükre  pedig egy fél diót illesztünk.

7 apró trükk bejglisütéshez »

11 ügyes tipp muffinsütéshez »

11 tipp halételek készítéséhez »

 

Exit mobile version