Meggyes kókuszgolyók |
Hozzávalók:
• 250 g kókuszreszelék
• 200 g porcukor
• 50 g sütőmargarin
• 1 tojásfehérje
• 3 kanál citromlé
• meggykompót vagy kandírozott meggy
Verjük fel habosra a tojásfehérjét a cukorral együtt. A 200 g kókuszreszeléket keverjük össze a megolvasztott, langyos margarinnal, adjuk hozzá a tojáshabot és a citromlevet. Dolgozzuk össze a tésztát, majd formáljunk belőle golyókat, melyeknek a közepébe tegyünk meggyet (ha meggykompótot használunk, előtte csöpögtessük le) és egyenként forgassuk meg őket kókuszreszelékben. Tegyük őket kosárkákba.
Likőrös diós golyók |
Hozzávalók:
• 200 g porcukor
• 70 g vaj
• 1 tojásfehérje
• 150 g darált dió
• 1-2 kanál diólikőr vagy rum
• 1 kanál citromlé
• darált dió
• kakaó
• porcukorral kevert tejpor
• 1 zacskó fehércsokoládés öntet
• egész dió
Egy tálban keverjük össze a darált diót a cukorral, adjuk a hozzá az enyhén felvert tojásfehérjét, megpuhult vajat, likőrt, citromlevet, és jól gyúrjuk össze (amennyiben híg marad a tészta, sűrítsük be cukorral vagy dióval, amennyiben sűrű, adjunk hozzá likőrt vagy citromlevet). A tésztából formáljunk golyókat, hempergessük meg a darált dió, kakaó, porcukorral kevert tejpor keverékében. A diódarabokra cseppentsünk fehércsokis öntetet és rakjuk rá a golyókra. Tegyük hűtőszekrénybe, míg megkeményedik.
Zabpelyhes golyók |
Hozzávalók:
• 120 g zabpehely
• 1 vaníliás cukor
• 1 kiskanál citromhéj
• 3 kanál kondenzált kakaó
• 1 kanál darált piskóta
• 1 kiskanál citrom- vagy narancslé
• kakaó vagy csokireszelék
Daráljuk le a zabpelyhet és darált piskótával együtt pirítsuk meg egy serpenyőben. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat, a citrom- vagy narancslevet, a kondenzált kakaót és keverjük jól össze. Formáljuk golyókat és hempergessük meg őket a kakaóban vagy a csokireszelékben.
Golyócskák kandírozott gyümölcsből |
Hozzávalók:
• 80 g sűrű narancs vagy citromlekvár
• 80 g szárított cukrozott zöld ananász
• 80 g cukrozott papaja
• 50 g világos mazsola
• 80 g kandírozott cseresznye vagy szárított meggy
• 70 g hámozott és apróra vágott mandula
• 2 kanál szezámmag
• kristálycukor
A gyümölcsöt vágjuk apróra, keverjük össze a lekvárral és szezámmaggal, és sűrítsük be a mandulával. A masszából formáljuk golyókat, hempergessük meg a kristálycukorban vagy mandulában. Tegyük őket kosárkákba és hagyjuk őket megszilárdulni.
Elindult a Sülvefőve – tölts fel egy receptet, és nyerj! Gasztrománok és konyhatündérek, gourmet-k és gourmand-ok, nők és férfiak! Elindult az új főzős közösségi oldalunk, a Sülvefőve! Keress több mint 1000 recept között! » |