Édes csábítás: kávés csokoládétorta

nlc | 2010. November 24.
Két izgalmas íz egyesülése: az ínycsiklandó csokoládé bársonyossága és a kávé fanyar aromája egy könnyű desszertben alkot tökéletes párost.

Hozzávalók 8-10 szelethez:

• 22 dkg jó minőségű étcsokoládé
• 22 dkg vaj
• 1 dl közepesen erős kávé
• 16 dkg cukor
• 4 tojás
• 2 evőkanál liszt
• vaj a forma kenéséhez
• tejszínhab a tálaláshoz

A tojásokat a cukor felével habosítsuk fel, majd a maradék cukrot, a kávét és a vajat forraljuk fel, és öntsük a csokoládéra, mely ettől felolvad. Keverjük simára. A csokoládés részt keverjük a habhoz, és tegyük bele a lisztet. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm hosszú formát (pl. őzgerincforma), öntsük bele a masszát. Rakjuk egy nagyobb tepsibe, majd tegyünk a tepsibe vizet (gőzfürdő), és 180 C fokos sütőben süssük kb. 40-45 percig. Ha langyosra hűlt, öntsük ki a formából: langyosan vagy hűtőben dermesztés után is fogyasztható. Tejszínhabbal, gyümölccsel, esetleg vaníliafagylalttal tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 40 perc
Sütés: 45 perc

 

Exit mobile version