Díszíts úgy, mint a profik!

nlc | 2011. November 28.
Eddig nem merted megpróbálni? Inkább meztelen maradt a mézeskalács ember? Most megmutatjuk, hogyan csicsázd ki a karácsonyi süteményeket.

Nem hívtuk profi cukrászt segítségül, mi magunk mindenféle előképzettség nélkül festegettünk hosszú órákon át. Ezeket a praktikákat gyűjtöttük össze saját gyárunkban.

– 2 tojásfehérjéhez nagyjából fél kiló porcukorra lesz szükséged! Géppel verd fel a habot, hogy megkíméld a csuklódat. 

– Ellenőrizd, hogy ne legyen túl folyós a szósz, ha az ujjaidat picit összeragasztja, akkor jó. 

– Ételfesték helyett használhatsz természetes színezékeket (céklalé, répalé, spenót).

– Ha fényes mázat szeretnél, csepegtess a tojásfehérjéhez citromlevet!

– Mindig kicsit lyukat vágj a díszítéshez!

Mi ezeket festettük. Töltsd fel az NLC Facebook-oldalára, hogy te mit csináltál, és gyűjtsd be a bókokat! December 20-án a szerkesztőség megszavazza, hogy ki lesz az idei mézeskalács-királynő! 

Kattints a képre!

 
A dekorációhoz a Dr. Oetker színes cukorkáit, szívecskéit és hópelyheit használtuk. 

 

Exit mobile version