Kapros-uborkás krumplisaláta
Hozzávalók 10 kis adaghoz:
1 kg kiflikrumpli
40 dkg csemegeuborka (lével együtt)
10 dkg kapribogyó
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
1 csokor újhagyma
3 dl natúr joghurt
3 evőkanál édes, mézes mustár
só, frissen őrölt bors
Héjában főzzük meg a krumplit. Amikor már csak langyos, tisztítsuk meg, kockázzuk fel, sózzuk, és öntsük rá az uborka levét. Hagyjuk a lében kihűlni, a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk állni benne. Az uborkát kockázzuk fel apróra, keverjük el a felaprított kapribogyóval, kaporral, petrezselyemmel és újhagymával. A joghurtot keverjük el a mustárral és az őrölt borssal.
Öntsük le a krumpliról az uborkalevet, és keverjük össze az uborkás résszel, illetve a joghurtos-mustáros szósszal.
Lila hagymás fehérborecetes krumplisaláta
Hozzávalók 4 fő részére
1 kg krumpli
1 fej lila hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál borecet
2 evőkanál majonéz
só, bors
a díszítéshez snidling és pirított bacon
Héjában főzzük meg a krumplit, tisztítsuk meg, ameddig kicsit hűl, készítsük el az öntetet! Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejfölt a majonézzel és a borecettel! Sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk hozzá a langyos krumplit. Hozzákeverjük a lila hagymát, majd díszítésként megszórjuk apróra vágott snidlinggel és baconkockákkal!
Hozzávalók 4 fő részére
1 kg krumpli
1 szárzeller
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 teáskanál magos mustár
15 dkg kockára vágott kemény sajt
só, bors, olívaolaj
Héjában főzzük meg a krumplit, pucoljuk meg! És ameddig hűl, készítsük el az öntetet. A tejfölt keverjük össze a mustárral, sóval, borssal és nagyjából fél deci olívaolajjal, nyomjuk bele a gerezd fokhagymát, és adjuk hozzá a langyos krumplit. A végén keverjük hozzá a felkarikázott szárzellert és a felkockázott sajtot.
Tippek: • A krumplisalátának jót tesz, ha legalább egy éjszakát áll. • A héjában sült krumpli is jó hozzá. • Aki igazán extrém köretet szeretne, az kipróbálja a recepteket lila krumplival. • Ha valaki nem kap kiflikrumplit, akkor a sárga színű burgonya is megteszi. |