Megúszós desszertek – csinálj pohárkrémet

nlc | 2011. December 03.
Nem tudsz sütni? Félsz a dagasztástól? Kicsi a konyhád? 3 profi desszert, ami mindenkinek sikerülni fog.
Megúszós desszertek - csinálj pohárkrémet

New York-i sajttorta pohárban

Hozzávalók 4 személyre
• 15 dkg jó minőségű natúr krémsajt
• 5 dkg porcukor
• fél citrom reszelt héja és leve
• 1 dl tejföl
• fél vaníliarúd magjai
• csipet só
• 8 darab teljes kiőrlésű keksz
• gyümölcs és menta a tálaláshoz

A krémsajtot, a porcukrot, a citromlevet és -héjat, illetve a tejfölt elektromos kézi keverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát és egy csipet sót. Poharakba töltjük. A kekszet morzsára törjük, és közvetlenül tálalás
előtt megszórjuk vele a krémet. Díszíthetjük gyümölcsökkel és mentával is.

 

 

 

Tiramisu pohárban

Hozzávalók 4 személyre
• 16 db babapiskóta
• 2 deci közepesen erős kávé (lehet instant is)
• 25 dkg mascarpone
• 5 evőkanál cukor
• 2 tojás
• 1 narancs héja
• 1 vaníliarúd kikapart héja

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a mascarponéval, a cukorral és a narancs héjával. Majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és összeforgatjuk a mascarponéval. A babapiskótákat kis darabokra törjük, majd belemártjuk a kávéba és beletesszük egy pohárba (lehet talpas pohár is), egy sor babapiskóta után jön egy sor krém, és ezt rétegezzük, ameddig meg nem telik a pohárt. A tetejére jöhet kakaópor vagy kandírozott narancshéj.
Tipp: a krémet lazíthatjuk tejszínhabbal is, és a nyers tojássárgáját úgy is kiválthatjuk, hogy tojássárgájából, tejszínből és cukorból vízgőz felett sűrű angolkrémet főzünk.


 

Mentás csokoládéhab csokoládélikőrrel

Hozzávalók 4 személyre
• 10 dkg étcsokoládé, minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb lesz
• 4 egész tojás
• 1 dl tejszín
• 1,5 dl csokilikőr
• 10 levél menta

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját vízgőz felett a cukorral habosra verjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és közepesen sűrű krémet főzünk belőle. Közben a csokit felolvasztjuk és hozzákeverjük a krémhez. A mentát apróra vágjuk és hozzákeverjük a krémhez. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és  beleforgatjuk a mentás csokikrémbe. A poharak alján elosztjuk a csokilikőrt, majd rászedjük a krémet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Exit mobile version