Süss hagyományos mézeskalács házat!

nlc | 2012. December 12.
Ismét egy megugorhatatlannak hit feladat. Amiről nem is gondolnád, hogy neked is menni fog. Segítünk, ráadásul sablonokkal.
Süss hagyományos mézeskalács házat!

Miután megküzdöttünk az erdészházzal úgy gondoltuk, hogy elég tudást magunkba szívtunk ahhoz, hogy egy hagyományos mézeskalács házzal is megbirkózzunk. Nagy nehezen, de sikerült. íme a tapasztalataink. 

1. A nyújtódeszka jó lisztes legyen, különben a tészta nyúlhat és ragadhat, ráadásul a nagy felületeket nem lesz annyira egyszerű felszedni. 

2. Az alkotóelemeket pontosan vágd ki, és ha elcsúsznának, akkor még a tepsiben igazgasd őket a helyükre!

3. Először díszíts és utána ragassz – mi azért nem fotóztuk be a ház hátsó felét, mert a dekoráció értékelhetetlen lett. 

4. Hagyd megszáradni a díszítést, legalább 1-2 órát pihenjen!

5. Jó sűrű cukormázzal ragaszd őket össze és legyél türelmes, egy-egy elemet akár 20 percig is tartanod kell majd!

6. Rakj bőséges mennyiségű cukormázat az elemek közé különben nem fognak összeragadni. 

A sablonokra kattintva megkapod a nagyobb alapot, amivel később dolgozni tudsz.

Oldalfal 1x
Oldalfal 1x
Tető 2x
 
Homlokzat 2x


Aki nem szeretne küszködni, annak a Dr. Oetker mézesházikó alapját ajánljuk! 

Exit mobile version