Rudolf, a glutén- és laktózmentes mézeskalács

cafeblog/csinimama | 2014. December 13.
A jó mézeskalácstészta lényege az, hogy ne tépjük ki a hajunkat, amikor szaggatjuk. Ez nem könnyű, lazaságot és sok humort igényel. Persze egy jó recept is sokat segít:

A tésztához készítettem 20 dkg lisztkeveréket. Az alábbi liszteket kevertem össze:

gesztenyeliszt, gluténmentes liszt, szezámmagliszt, mandulaliszt, nyírgyökérliszt.

Ebbe kevertem egy kiskanálnyi szódabikarbónát, pici sót és 3 evőkanál kókuszvirágcukrot.

Fűszernek tetszés szerint mehet bele koriander, ánizs, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg… ki mit szeret. Én a gyerekek miatt megelégszem a fahéjjal.

A szárazanyagokhoz hozzáadtam két evőkanál libazsírt, két tojást, és belecsorgattam kb. 3 evőkanál mézet (a méz előtte a hűtőben volt).

Hogyan tovább? Tudd meg a Csinimama blogról!

Exit mobile version