Egy ellenállhatatlan recept: mákos-narancsos sajttorta

Caféblog/Sütit akarok! | 2014. December 21.
A narancslekvártól ünnepi, elegáns külseje lesz, a mák pedig az itthoni hagyományok szerint elengedhetetlen része a karácsonynak. Krémes állagú torta, ami nem túl nehéz még a halászlé-rántott hal-majonézes krumli-ésmégkitudjami mellett sem.

Plusz pont a sajttortának, hogy előre elkészíthető, egy-két napot állhat a hűtőben, és csak még jobb lesz az íze! Így nem kell a 24-i őrületben azon kattogni, hogy a halpucolás, pulykabontás után még neki kell állnunk sütni is.

A sajttorta megunhatatlan, és ha pár hétig nem készítek egyet, akkor az utána következőt is olyan lelkesedéssel falatozom, mintha életem első sajttortátja lenne. Könnyed, nem túl édes, és számtalan módon variálható, feldobható. Ez a mostani kis csoda a karácsonyi menü megkoronázása lehet, és mindenkinek meghozza a kötelező mákos süti fílinget.

Hozzávalók (24-26 cm-es formához):

Hogyan készül? Tudd meg a Sütit akarok! blogról!

Exit mobile version