Mézeskalács muffin karamellkrémmel

cafeblog/bonniekonyhaja | 2015. November 30.
Ha karácsony, akkor desszert. Ha desszert, akkor muffin. De nem ám akármilyen! Mézeskalács-illatú, dióval, naranccsal a tésztájában, és karamellkrémmel a tetején. Egyszerű és nagyszerű.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A lisztet a sütőporral és a mézeskalács-fűszerkeverékkel elkeverem. A többi hozzávalót is összekeverem, majd hozzáadom a lisztes keveréket. A muffintepsit kibélelem muffinpapírral és belekanalazom a masszát. 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsül.

A karamellkrémhez felolvasztottam 12 dkg cukrot, majd fél dl tejszínt adagoltam hozzá folyamatosan, végül 5 dkg vajat adtam hozzá, és csomómentesre kevertem. Amikor már kezdett kihűlni, akkor óvatosan adagoltam hozzá a mascarponét, robotgéppel simára kevertem. Ha kicsit folyósabb lesz, akkor hűtőbe téve visszaszilárdul. Habzsákba töltöttem és mintát nyomtam a kihűlt muffinok tetejére.

A folytatásért kattints a Bonnie konyhája caféblogra!

Exit mobile version