A karácsony íze: narancsos-marcipános csigák

cafeblog/ízboltiz | 2015. December 01.
Így advent első vasárnapja után arra gondoltam, kedveskedek nektek egy igazán karácsonyi péksütirecepttel, ami mind illatában, mind ízében előcsalogatja az ünnepi hangulatot.

Ami pedig az előző posztomban említett meglepetést illeti, elárulom, hogy december 24-ig minden nap hozok nektek egy (lehet néha több) karácsonyi receptet. Lesznek köztük ajándékok a konyhából, lazulós estékhez ötletek, előételek, főételek, és persze desszertek is szép számban.

Elkészítés:

A langyos tejbe keverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni (kb. 5-10 perc). A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet, az olvasztott vajat,a tojások sárgáját és a csipet sót. Lágyabb, levegős tésztát dagasztunk, majd 35-45 perc alatt hagyjuk duplájára kelni. lehet kevesebb vagy több idő is a szoba hőmérsékletétől függően.

A töltelékhez a vajat elkeverjük a cukorral, a vaníliarúd magjaival és a narancsok reszelt héjával.

A folytatásért kattints az Ízből tíz caféblogra!

Exit mobile version