Karácsonyfa-habcsók, a legcukibb ehető karácsonyfadísz

cafeblog/maimoni | 2015. December 07.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, látványos ehető díszt mutatok nektek, egy rendkívül szimpatikus amerikai katonafeleség blogján láttam meg a fotót, és biztos voltam benne, hogy ezt ki fogom próbálni.

Hiszen megvan a jól bevált habcsókreceptem, pluszban csupán egy kis zöld ételfesték, meg némi dekorcukor kell hozzá. És persze idő, a kis habcsókok kiszárításához.

A fehérjéből kemény habot verünk habüstben, vagy olyan edényben, amit aztán vízfürdőbe állíthatunk. Most egy fém keverőtálat választottam, ami éppen ráfér az egyik lábasomra, amelynek az aljába vizet teszek, de csak annyit, hogy ha beleteszem a tálat, a víz ne érje annak az alját, csak a gőz. Amikor teljesen kemény a fehérjehab, belezúdítjuk egyben a porcukrot, és elkeverjük. Sűrű, ragacsos massza lesz.

A receptért kattints a MaiMóni caféblogra!

Habcsókos receptek csak neked: 

Exit mobile version