Vagy csak maradt egy marék túró, és néhány gyümölcs is fonnyadozik a kosárban? Akkor készíts ötgyümölcsös túrós pohárkrémet! Ehhez aztán nem kell nagy szakácstudomány, sem sok idő.
Az áttört túróhoz kavarjuk hozzá a cukrot, vaníliát, joghurtot. 0,5 dl forró vízben oldjuk fel a zselatint, várjunk, amíg kicsit hűl (de még folyékony), és szűrjük ezt is hozzá. Lassan tisztítsuk meg a gyümölcsöket. (Csak azért lassan, hogy a túróban lévő zselatin érkezzen kicsit keményíteni a masszát, ne legyen teljesen folyós.) Mindent kockázzunk fel. Ha igazán látványosra akarjuk a pohárkrémet, minden gyümölcsből hagyjunk néhány nagyobb darabot, amelyet a pohár falának fektetünk, így minden réteg szépen fog látszani.
A receptért kattints a Katarzis caféblogra!