Karácsonyi sütidísz: mandulás karika

nlc | 2016. November 23.
Aki a linzereket szereti, ezt a mandulás karikát is szeretni fogja! Szépen feldíszítve ráadásul az asztal, vagy akár a karácsonyfa dísze is lehet, de ehető ajándéknak is el tudjuk képzelni.
Karácsonyi sütidísz: mandulás karika

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

Tésztához:

Kenéshez

Díszítéshez

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a mandula felét, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, és fél cm vastagságúra elnyújtjuk, majd a tésztát először egy kb. 6 cm átmérőjű, közepét pedig egy kb. 2,5 cm átmérőjű kiszúróformával kiszaggatjuk. A karikákat az előkészített tepsibe helyezzük.

A tojássárgáját a tejjel összekeverjük, és a karikákat megkenjük. A maradék mandulával megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítéshez a tortabevonót forró vízbe állítva megolvasztjuk, a tasak sarkát picit kivágjuk és a karikákat ízlés szerint bevonjuk, vagy díszítjük, és színes dekorcukorral megszórjuk.

Tipp: Jól záródó fémdobozban a sütemény akár 2 hétig is tárolható. Kiszúróformaként akár egy csészét vagy poharat is használhatunk.

 

Még több karácsonyi süti az NLCafén:

Exit mobile version