Készíts magad meglepetést Mikulásra

nlc | 2016. December 04.
Nem is kérdéses, hogy a gyerekek Mikulás-csomagot, édességet, apróbb meglepetéseket találnak a csizmáikban december 6-án. Ám ha felnőtt barátaidat vagy a szerelmedet is szeretnéd meglepni valami különleges ajándékkal, akkor ehhez is találtunk ötletet. Készíts magad különleges csokoládés Mikulás-meglepetést. Mutatjuk a részleteket.

A csokoládérózsákat egyesével celofánba csomagolva vagy csokis muffin díszítéseként is ajándékozhatod Mikulásra. A dicsőséget bezsebelheted, mert valami egészen különlegeset készítettél saját kezűleg, a meglepetés biztosan nem marad el.

Így készíthetsz saját magad meglepetést Mikulásra

A csokoládérózsák elkészítéséhez egy tábla 100 grammos jó minőségű étcsokoládéra (legalább 70 százalékos) és 50 gramm vajra lesz szükséged.

A csokoládét darabold fel, helyezd fémedénybe. Egy másik tűzálló és kicsit nagyobb edényben forralj vizet, majd állítsd bele a kisebb edényt. A gőz fölött lassan olvaszd fel a csokoládét. Vedd le a tűzről az edényeket, a csokit legalább 10 percig hagyd hűlni. Keverd hozzá a puha, szoba-hőmérsékletű vajat. Tedd a keveréket a hűtőszekrénybe, és addig hűtsd, amíg gyurmázható keménységűre áll össze.

A masszából kivett kis darabokból nagyjából 50 forintos méretű szirmokat formázz, majd egyesével tapaszd egymáshoz körben egészen addig, mire kiadják a rózsát. Az első szirmot majdnem egészen hajtsd félbe, szembe jöhet rá a következő, majd folytasd tovább ugyanígy. Az első szirmokból pici “talpat” is formázz. A következőket már elég a szélekre szépen ráhajtogatni.

A Mikulásra készített gyönyörű meglepetést tedd még vissza a hűtőszekrénybe, hogy keményre hűlhessen. Csak ezt követően csomagold be vagy díszítsd fel velük a süteményeket.

További DIY Mikulás-meglepetéseket találhatsz az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version