Osztrák melange
Az adventi időszakban sokan ruccannak át Bécsbe, hogy felfedezzék az ottani karácsonyi vásárok gasztronómiai és kézműves termékeinek kínálatát. Az osztrák melange ezért a magyarok számára sem ismeretlen, hiszen szinte valamennyi bécsi kávézó kínálatában megtalálható. Elkészítése rendkívül egyszerű, így akár otthon is élvezhetjük semmihez sem hasonlítható ízvilágát.
Elkészítés:
- Főzzünk le egy erős feketekávét. Ez lehet eszpresszó vagy akár dupla kávé is, függően attól, mennyire erős kávét szeretnél elfogyasztani.
- Öntsd a kávét egy nagyobb csészébe, és szórd meg kevéske reszelt étcsokoládéval.
- A kávéfőző tejhabosítójával készíts tejhabot, és öntsd rá a kávéra.
- Fújj tejszínhabot a tejhabra, végül szórd meg fahéjjal és egy kis kakaóval.
Latte macchiato
A latte macchiato az egyik legnépszerűbb kávé, mégis kevesen vállalkoznak odahaza az elkészítésére. Most megmutatjuk, hogy kell.
Elkészítés:
- Csinálj a tejhabosítóval a hideg tejből egy keményebb állagú habot, majd főzz le egy eszpresszókávét a kávéfőzővel.
- Öntsd a tejhabot egy magasabb falú átlátszó üvegpohárba, és kis idő elteltével csurgasd rá az eszpresszót. A tejhab könnyű szerkezetéből adódóan el fog válni a forró a tejtől, így létrejön a latte macchiatót jellemző látványos rétegződés.
Diplomatakávé
Ezt a kávékülönlegességet elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik az alkoholtartalmú kávékat, a diplomatakávéhoz ugyanis szükség lesz némi tojáslikőrre.
Elkészítés:
- Önts egy előmelegített pohárba 4-5 cl tojáslikőrt, majd főzz le egy presszókávét.
- Öntsd rá a kávét a tojáslikőrre.
- Díszítsd a végeredményt tejszínhabbal és némi kakaóporral.