7 apró trükk bejglisütéshez

nlc | 2020. November 19.
A bejgli igazi hungarikum, nélküle nincs karácsony. De vajon milyen praktikákat kell bevetni, hogy tökéletes legyen ez a csodálatos karácsonyi sütemény?

Amire figyelni kell, amikor bejglit sütünk!

• Élesztős tészták készítésekor ügyelj arra, hogy az élesztőre öntött tej ne legyen túl forró, inkább csak langyos maradjon.

• A tésztát ne gyúrd túl, ne legyen kemény, mert akkor sütés közben kiszárad.

• A sütésre előkészített bejglit ne pihentesd tovább, csak addig, amíg megszárad rajta a tojás.

Karácsonyi bejgli titka (Profimedia)

• Mielőtt a bejglit sütőbe tennéd, szúrd át több helyen egy villával, hogy a képződő gőz ne repessze majd szét.

• A gesztenyetöltelékhez a gesztenyemasszát lazítsd rummal, tejszínnel vagy puha margarinnal, és turbózd fel magozott meggyszemekkel vagy vörösborba áztatott aszalt szilvával.

• A diós vagy mákos töltelékhez ízlés szerint tehetsz még apróra vágott cukrozott narancshéjat, mazsolát vagy kandírozott gyömbért, őrölt kardamomot, esetleg őrölt szerecsendiót. Locsolhatsz bele egy kevés rózsa- vagy narancsvirágvizet.

• Tárolása: a bejgli hosszabb ideig eláll, ha fóliába csomagolod és a hűtőszekrénybe teszed. 

Szuper mákos bejgli recept!

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez:

Az elkészítéshez kattints ide!

Így dekorálj karácsonykor!

Exit mobile version