Pofonegyszerű fűszeres forralt bor

nlc | 2022. November 17.
Tudod, hogy mikor kell citrommal, és mikor naranccsal készíteni a forralt bort? Eláruljuk!

Teljesen átfagyva érkeztünk haza a téli zimankóban? Irány a konyha, hiszen a gőzölgő italcsodákkal pillanatok alatt melegséget varázsolhatunk a hideg téli napokba. Még csak méregdrága masinákra sincs szükségünk. Elég egy kis fantázia és néhány alapanyag.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Dobjunk mindent egy lábosba, melegítsük fel max. 50 fokra (forralni tilos, mert az alkohol elillan) majd hagyjuk állni egy darabig, hadd barátkozzanak össze az ízek. Nem szükséges leszűrnünk. Sőt! Dobáljunk diót és mazsolát a poharak aljára – nem fogjuk megbánni.

Tipp: fehérbor esetén narancslével, vörösbor esetén citrommal ízesíthetünk.

Exit mobile version