Murder – A Gyilkos Tárlat

nlc | 2018. November 12.
Élő dokumentumfilm – Az élmény, ami megsebez

Adventi játékunkon páros belépőjegyet nyerhetsz a Murder kiállításra!

Murder – A Gyilkos Tárlat Budapesten a Király utcában, a Central Passage földszintjén 2019. február 28-ig. A leghírhedtebb gyilkosságok és sorozatgyilkosok. Esetek és elkövetők, akik óriási érdeklődéssel övezve vonultak be a történelembe.

A Murder – A Gyilkos Tárlat közel 1.000 m2-es kiállítótéren, 21 szobán keresztül mutatja be újra az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait. Minden érzékre ható speciális effektekkel és a legmodernebb technológiákkal valóban megeleveníti a gyilkosokat és történeteiket, így például a szüzek vérében fürdő Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, Hasfelmetsző Jacket vagy éppen Al Caponét. A kegyetlen valóság vérrel írt történetei, amelyek a mai nap nem hagyják, nem hagyhatják nyugodni a közvéleményt.

A kiállítás azonban nem a durva erőszak cél nélkül való “mutogatásáról” szól, hiszen történelmi tényeken keresztül szembesítjük látogatóinkat a tragikus valósággal. Utánajárunk, hogy a tettesek miért és hogyan követték el brutális tetteiket. Ugyanakkor emlékezünk az áldozatokra, és megvilágítjuk az esetek történelmi és társadalmi hátterét is.

A kiállítás végére érve bizonyosságot nyer, hogy senki sem születik szörnyetegnek. Mérgező szülők, gyermekkorban elszenvedett szexuális zaklatás, testi és lelki terror, kiközösítés és a fiatalkorban szerzett mély lelki sebek húzódnak meg minden történet hátterében. Kiállításunk gondolkodásra késztet felelősségünkről, hogyan neveljük gyermekeinket és hogyan viselkedjünk embertársainkkal.

A Murder – A Gyilkos Tárlat Magyarországon még nem látott technológiai megoldásokat és magas szintű művészeti alkotásokat ötvözve válik az érzékeinket és az értelmünket együttesen magával ragadó interaktív élménnyé.

A kiállítás látogatása 10 percenként 10 fős turnusokban audio-guide segítségével történik, animátor vezetésével. A kiállítás időtartama közel 70 perc. Iskolás vagy felnőtt csoportok részére díjmentes élményközpontú tanóra kérhető (elérhetőség függvénye).

Belépés csak 14 éven felülieknek (16 éven aluliak kizárólag szülői felügyelettel látogathatják a kiállítást)!

Exit mobile version