Csokoládés körtetorta

nlc | 2004. November 25.





Hozzávalók 6 személy részére:

• 20 dkg liszt
• 5 dkg kakaópor
• 16 dkg cukor
• 15 dkg vaj
• 2 tojás
• 4 körte
• 2 ek. kukoricaliszt
• 1 tábla főzőcsokoládé

a díszítéshez: fahéjdarabkák


Elkészítése:

A lisztet a keserű kakaóporral, 8 dkg cukorral, a vajjal meg a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és konyharuhával leterítve, 30 percre a hűtőbe tesszük. Két-két, 3 mm vastagságú szeletet vágunk ki a körték dundibb részéből. Felforralunk 2,5 dl vizet, és 4 dkg cukorral 10 percig főzzük a szeleteket, majd a lében hagyjuk őket kihűlni.

A körték maradék húsát apróra vágjuk, és ujjnyi vízben, a maradék cukrot hozzáadva, puhára főzzük, majd pürévé keverjük, és a fele mennyiségű, 2 ek. vízben feloldott kukoricaliszttel besűrűsítjük.

12×36 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd a kakaós tésztát az aljára és az oldalára nyomkodjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd közepesen meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Miután a tészta kihűlt, vízgőzben felolvasztott csokoládéval megkenjük, és 5 percre betesszük a hűtőbe szilárdulni. Ezután befedjük a körtepürével, és elrendezzük rajta a lecsöpögtetett körteszeleteket. Díszítésként a tetejére fahéjdarabkákat szórhatunk.

További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában

Exit mobile version