Hozzávalók 6 személy részére:
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor
16 dkg cukor
15 dkg vaj
2 tojás
4 körte
2 ek. kukoricaliszt
1 tábla főzőcsokoládé
a díszítéshez: fahéjdarabkák
Elkészítése:
A lisztet a keserű kakaóporral, 8 dkg cukorral, a vajjal meg a tojásokkal sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és konyharuhával leterítve, 30 percre a hűtőbe tesszük. Két-két, 3 mm vastagságú szeletet vágunk ki a körték dundibb részéből. Felforralunk 2,5 dl vizet, és 4 dkg cukorral 10 percig főzzük a szeleteket, majd a lében hagyjuk őket kihűlni.
A körték maradék húsát apróra vágjuk, és ujjnyi vízben, a maradék cukrot hozzáadva, puhára főzzük, majd pürévé keverjük, és a fele mennyiségű, 2 ek. vízben feloldott kukoricaliszttel besűrűsítjük.
12×36 cm-es sütőformát sütőpapírral kibélelünk, majd a kakaós tésztát az aljára és az oldalára nyomkodjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd közepesen meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Miután a tészta kihűlt, vízgőzben felolvasztott csokoládéval megkenjük, és 5 percre betesszük a hűtőbe szilárdulni. Ezután befedjük a körtepürével, és elrendezzük rajta a lecsöpögtetett körteszeleteket. Díszítésként a tetejére fahéjdarabkákat szórhatunk.
További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában