Révfalusi regös halászlé

nlc | 2004. December 20.
Ez a halászlé Draveczky Balázs, a nemrég elhunyt gasztronómia-történész szülõfalujának specialitása. A Beugró vendéglõben lepték meg vele az amúgy fõleg a borjúlábért rajongó tudóst.

Hozzávalók:

• 1 kg halaprólék
• 5 dkg zsír
• 1 nagy fej vöröshagyma
• csípős pirospaprika, só
• 1,5 kg pontyszelet
• 2-2 paprika és paradicsom
• 20 dkg leveszöldség
• 1 kis cseresznyepaprika
• fél kg burgonya
• 2 dl száraz fehérbor
• 1 babérlevél
• 4 dl tejföl
• 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A bográcsban felhevített zsírra vetjük az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Meghintjük paprikával, megsózzuk, és beletesszük a halaprólékot. 3 dl vízzel felengedjük, beletesszük a paprikákat, a paradicsomokat, a megtisztított leveszöldséget és cseresznyepaprikát.

Ha megfőtt, kivesszük a zöldséget, a többit átpasszírozzuk. Az így nyert alaplébe beletesszük a pontyderékszeleteket, a megtisztított, feldarabolt burgonyát, a bort és a babérlevelet. Jól összeforraljuk, és készre főzzük. Tálaláskor tesszük bele a tejfölt és a felkarikázott zöldségeket.

További finomságok a Nők Lapja Konyha téli számában.

Exit mobile version