Ajándék a konyhából: mákos-citromos csokoládétallér

Vrábel Kriszta | 2012. November 26.
200 darab bonbont legyártani ajándékba nagy falat. Ezért most olyan megoldást ajánlunk, amit időhiányosok is könnyen megcsinálhatnak.

Hozzávalók:
20 dkg fehér csokoládé
7-8 dkg egész mák
1 citrom

Reszeljük le a citrom héját. Az apróra darabolt fehér csokoládét vízgőz felett, nagyon kíméletesen olvasszuk fel. 10 db szilikonos muffinforma aljára szórjunk kevés mákot. A maradék mákot és citromhéjat keverjük el az olvasztott csokoládéval, evőkanállal szedjünk a formákba egy-egy adag ízesített csokoládét, majd tegyük a hűtőbe szilárdulásig. Mikor megszilárdult a csokoládé, könnyedén kipattinthatjuk a formából.

Tipp: Az ízeket kedvünkre variálhatjuk, jól működik a levendulás és a szárított epres kombináció is.

A recept a népszerű Dolce Vita gasztroblog szerzőjének, Vrábel Krisztának második szakácskönyvében jelent meg. Házi készítésű vaj, sajt, mascarpone, péksütemények, húskészítmények, italok, mártások, lekvárok, fűszersók és édességek, mind-mind egészségesen, a mi konyhánkból.

 

Exit mobile version